27 Ekim 2011 Perşembe

KÜMBET PASTA

Uzun zamandır yapmak istediğim bir pastaydı.
Aslında çok kolay bir pasta ancak geceden
yapılıp beklemesi gerekiyor yani süresi biraz
uzun ama tadı gerçekten çok güzel.
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı Un
1 Su bardağı şeker
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
2 Çorba kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı ayçiçek yağı

Muhallebisi:
1 lt.Süt
1 Su bardağı Un
1 Su bardağı Şeker
2 Çorba kaşığı Margarin
1 vanilya

Üst kreması:
1 paket sade krem şanti(3/4 Bardak soğuk süt ile)
1 paket kakaolu krem şanti(  ''            ''         ''    )

Yapılışı:
1-Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri  7-8 dak.yüksek devirde çırpalım.Sonra içine diğer malzemeleri  koyup,  yağlı kağıt döşenmiş,kelepçeli kalıba alalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dak.pişirelim.
  (Mutlaka yağlı kağıt döşeyelim, Çünkü çok yapışıyor.)

2-Diğer tarafta sütü,unu ve şekeri koyup ocakta sürekli  karıştırarak muhallebi yapalım.
Ocaktan aldıktan sonra cam bir kaba alalım ve içine margarin ve vanilya koyalım. Mikserle 5 dak.havalandırarak çırpalım.Daha sonra soğutalım.
3-Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra 2'ye bölelim.
4-Yarısını derince bir kaba yerleştirip üzerine muhallebisini dökelim ve kekin diğer yarısınıda üzerine kapatıp.Buzdolabına atalım 5-6 saat yada geceden sabaha beklesin.
5-Daha sonra düz bir tabağa ters çevirelim ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
Kesince ve dilimleyince de  çok güzel görünüyor.                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder