11 Ekim 2011 Salı

Muzlu Pasta

 Oğluma yapınca kızım istemez mi hemen onada çok basit bir pasta yaptım.Ancak bu pastanın da keki çok özel,nemli bir kek oluyor.Kelepçeli kalıp yerine kek kalıbına da koyarak güzel bir kek elde edersiniz.
Malzemeler:
6 Yumurta (Oda sıcaklığında)
170 gr.Toz şeker (1 su bardağı +2 çorba kaşığı)
110 gr.Un            (1 su bardağı +1 çorba kaşığı)
1/2 Çay bardağı portakal suyu
50 gr.Kakao        (Yarım su bardağından biraz az)
1 vanilin
!/2 paket kabartma Tozu
Yapılışı:
Sarılarını ve aklarını ayırın.Toz şekerin yarısını beyazı,yarısını sarıları ile çırpın.İki karışımı birbirine spatula ile karıştırın.Elenmiş un ve kakaoyu ekleyerek spatula ile yumurtaları söndürmeden karıştırın yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün.
175 derecelik fırında ilk 30 dak.hiç açmadan pişirin.
Pişip pişmediğini kürdan ile anlayabilirsiniz.
Kreması:
2 paket krem Şanti
1.5 su bardağı süt.
İç malzemesi:
2-3 adet muz
damla çikolata
 Yapılışı:
Kek fırından çıkınca kelepçeli kabından çıkarılır ve ızgara telin üzerine konarak soğutulr. Daha sonra 3'e ayrılır krema, meyve, krema ve  kek şeklinde döşenir.(Pastanın yapışması için krema meyve tekrar krema konur.)
Daha sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Bu pastayı kızımla yaptığım için fazla düzgün olmadı ama kendi süslemiş olduğu için çok az da olsa yedi.
Üzerindeki süsler pasta malzemesi satan yerlerde satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder