11 Ekim 2011 Salı

çikolatalı pasta


Bu pastayı oğlum için yaptım.Çünkü bu aralar enerjiye çok ihtiyacı var,Üniversiteye hazırlanıyor.
Bu pastanın keki çok özel ve farklı yapılıyor ama çok lezzetli oluyor.
Kekin  Malzemeleri:
2 Bardak kaynar su
1 Bardak kakao
2+ 3/4 Bardak Un
1 Kabartma Tozu
1 Vanilin
1/2 Çay kaşığı Tuz
200 gr.Tuzsuz Tereyağ
2+1/4 Bardak Tozşeker
4 Yumurta
Kreması:
300 gr.Sıvı krema
300 gr.Bitter Çikolata
pastanın parlak üstü ganaj.
Pastanın üzerindeki güller şeker hamurundan.
Yapılışı:
Bir kapta kaynar suyu kakao ile karıştıralım,Topak olmasın.Karışımı iyice ılınana kadar bekletelim. Başka bir kapta Un,Tuz,Kabartma tozunu karıştıralım.
Büyükçe bir kapta tereyağ ve toz şekeri krema haline gelene dek 4-5 dak.çırpalım.Yumurtaları tek tek ekeyelim.Daha sonra vanilyayı ekleyip sırasıyla biraz un biraz kakao karışımını ekleyerek her ikiksinide yedirelim.
Karışımı yağlı kalıba döküp 175 derecelik fırında 55-60 dakika pişirelim.İlk 30 dak.sakın açmayın
(fırın tabiki önceden ısıtılmış olacak)
Kek piştikten sonra ızgara telinin üzerine ters çevirerek soğutalım. Bu kek 1 gece önceden yapılıp strech'e sarılırsa ertesi günü kesmesi daha kolay oluyor ve kekin tadı oturmuş oluyor.
Kremanın hazırlanması:
Krema bir kaba konur içine çikolatalar kesilip atılır ve ağır ateşte çikolatalar eriyene kadar bekletilir.
Eridikten sonra yaklaşık 75-100 gr. mı başka bir kaba aktarılır.diğer kısmı buzdolabında soğutulur ve mikserde en yüksek devirde krema katılaşana kadar çırpılır.3' bölünen pastaya sırasıyla krema, damla çikolata ve tuzsuz şam fıstığı ve kek konur.
Ayırdığımız ganaj üzerie dökülür, kenarlardan akmaması sağlanır ben etrafına yağlı kağıt sarıp dışardan bantlıyorum.buzdolabına konur ganaj donunca çkarılır ve kenarları krema ile düzeltilir.
üzeri süslenir ve servis edilir.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder