13 Ekim 2011 Perşembe

şeker hamurlu sünger bop pasta ve şeker hamuru tarifi

 Bu pasta kızımın yoğun isteği üzerine yaptığım,ama arkadaşlarını çağıracağı için 15 kişilik yaptığım ve şeker hamurunu biraz zor giydirdiğim ilk denemem.

İçi yine çocukların seveceği gibi çikolatalı üzeri kendimin yapıp gıda boyası ile renklendirdiğim şeker hamuru.
Pandispanyasını aşağıda verdiğim tariflerin 1/2 kat fazlasını kullanarak yaptım.Tabiki kremasınıda 300gr sıvı krema 300 gr.kuvertür çikolata olarak kullandım.
Şeker hamurunu  üzerine aynı gün oturtmak çok zor pastayı 1 gece önceden yapıp strech fim'e sararak
buzdolabına koymak gerekiyor ertesi gün şeker hamuru giydiriliyor.
Şeker hamuru nasıl yapılır?
En kolay şeker hamuru Marshmallow dan yapılıyor.Bunu da büyük marketlerde yada pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.Birde gıda boyası almanız gerekiyor.Ben gıda boyasının jel olanını tercih ediyorum, çünkü hamura rengini daha kolay veriyor.
ŞEKER HAMURU TARİFİ
Ölçüleri:
450 gr. Beyaz marshmallow (Yarım ölçüde 8-10 kişilik pastayı kaplıyor.)
4 yemek kaşığı soğuk su
900 gr.ince çekilmiş Pudra şekeri(Bunu da pasta malz.satan yerlerden temin edebilirsiniz.)
1 çimdik tuz
Yapılışı:
1-Marshmallowları cam bir kaseye koyun her seferinde 20-30 saniye tutmak koşolu ile eritin.Her defasında dışarı çıkarıp güzelce karıştırın.Aşırı sıcak olmasın En fazla 2 dakika bu şekilde eritin.
       (Mikro dalga yoksa Benmari usulüde eritebilirsiniz.)
2-Eriyen şekerlerin içine su,tuz,pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşıkla sonra pudra şekerini ilave edip elinizle hamur haline getirin.Elinize yapışmayacak olana kadar yoğurun.
(Yoğurmadan önce ellerinizin çok temiz olması gerekir.)
3-Eğer bekletmek istiyorsanız üzerine bitkisel katı yağ sürün strechle kaplayın tekrar hava almaz bir kaba koyun oda sıcaklğında uzun süre bekletebilirsiniz.
Kullanırken iyice yoğurun o eriyecek ve kıvama gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder