5 Kasım 2012 Pazartesi

TEREYAĞLI POGAÇA


Bu tarif benim sürekli ezberimdedir. Poğaça yapacaksam ve çok fazla olmasını istemiyorsam bu tarifi yaparım. Sıcak sıcak yediğinizde tadına doyamazsınız.

Malzemeler:

-150 gr.Tereyağ (Oda ısısında)
-1 Çay bardağı yoğurt
-2 yumurta (1.nin sarısını ayır)
-2 kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un

Yapılışı :

Bütün malzemele karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.Unu fazla koymamaya özen gösterin.
Poğaça şekli verin ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
poğaçaları birbirine çok yakın koymayın çok kabarıyor.
Ayrıca bu hamurun bir özelliği daha var derin dondurucuda saklayabilir, misafirinizin geleceği zaman çıkarıp fırına atabilirsiniz.

Afiyet olsun....
Yorum Gönder