5 Kasım 2012 Pazartesi

KEŞKEK

Şimdiye kadar çok yapmak istediğim fakat çok zor zannederek yapamadığım yöresel bir yemek işte  keşkek.
Bence hem çok lezzetli hemde buğday ile yapıldığı için çok faydalı bir yemek.
Resimde yağlı gibi görünebilir ama yağı sadece bu üzerinde gördüğünüz salçalı ve biberli tereyağı.

Malzemeler:

2 Bardak aşurelik buğday
1 Adet tavuk göğsü
1 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri için yeterince tereyağ 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası.

Yapılışı:

-Aşurelik buğdayı yıkayıp üzerine 3 parmak su çıkacak şekilde  geceden ıslatalım. Ertesi gün buğdayları sudan çıkarıp, tavuk göğsü ile beraber düdüklü tencereye koyalım.Üzerini 4 parmak geçecek şekilde  suyunu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyelim kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Buğdaylar ezilip dağılana kadar.
-Sonra tavuk göğsünü tencereden alıp kemiklerini ayıralım ve didikleyip tekrar tencereye atalım.
-Buğdayların özdeşleşmesi için el blendırından geçirelim yada tahta kaşığın sırtıyla ezelim.
-Diğer tarafta tavada yağı kızdıralım içine biber salçası koyup 2-3 dakika kavuralım daha sonra isteğimize göre kırmızı biber koyalım ve servis tabağına koyduğumuz keşkeğin üzerine gezdirelim.

Afiyet Olsun...




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder