5 Kasım 2012 Pazartesi

BOLONEZ SOSLU MAKARNA

Bu sos benim çok fazla yaptığım bir sostur.Çünkü evlatlar bolonez soslu makarnayı çok seviyorlar.
Aslında çoğunlukla spagetti ile yapıyorum ama bu sefer evde olan kalem makarna ile yaptım.

Malzemeler:

-1 paket makarna
- 250 gr.kıyma
-1 büyük boy soğan
-3 diş sarımsak
-3 adet orta boy domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-1/2  bardak su
-Tuz ve istediğiniz baharatlar.(Bazıları nane bazıları fesleğen koyuyorlar.)

Yapılışı:

-Önce makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvıyağ, bol tuz ve bol su ile haşlayın.(Tuzunu su kaynadıktan sonra atarsanız suyun daha erken kaynadığını göreceksiniz.)
-Çok yumuşamayacak kadar pişirin.Aslında ambalajın üzerindeki süre size referans olabilir.
    (İtalyanların makarnayı 2-3 dakika haşladığını unutmayın.)
-Bu arada tavaya sıvıyağı koyup ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip kavuralım.Ardından kıymayı ilave edelim ve ezerek kavuralım.
-Kıymalar 6-7 dakika kavrulduktan sonra içine salça ve domatesi ekleyelim.10 dakika da beraber pişsinler sonra suyunu ilave edin sos 10 dakika daha pişsin.Altını kapatalım.
-Süzerek servis tabağına koyduğumuz makarnanın üzerine sosuna dökerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...
Yorum Gönder