13 Aralık 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI TURTA

Tam bir çikolata rüyası...

Aylardır oğlumun istediği benim de bugün yarın dediğim harika bir turta.
Neyse yaptım ve oğluma yedirdim. Aslında  üniversite stresi bittiği ve oğlum istediği bölümü kazanıp, rahatladığı için şişmanlamasını istemediğimden bu aralar hiç pasta yapmıyorum.
Ama en yakın zamanda oğluma güzel bir beyaz önlük pastası yapacağım.
Çünkü, oğlum Tıp Fakültesinde...

Malzemeler:

-100 gr.Tuzsuz tereyağ
-1 Su bardağı ceviz
-2 kare bitter çikolata
-3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
-1 Su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
-1 yemek kaşığı un


Kreması:

-1 paket krema (200 gr.tercihen tikveşli )
-1 Çorba kaşığı Toz Şeker
-1 vanilya

Yapılışı:

-Önce 20 cm.lik kelepçeli kalıbın içine, dibi kadar yağlı kağıt keselim.Eğer kesmezseniz kalıptan çıkmıyor.
-Çikolataları parçalara bölüp ceviz ile birlikte rondoya atalım ve kesik kesik 3-4 kere çekelim.
-Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerin 2/3 si ile karıştırın ve yumurta sarılarını birer birer çırparak ekleyin.
-Diğer bir kapta yumurta beyazlarını kar olup kaptan dökülmeyene kadar çırpın ve içine 1/3 kalan şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
-Cevizli karışımı yağlı karışıma boşaltın. Daha sonra yumurta aklarını da bir spatula yardımı ile karıştıralım. Fakat yumurta akları sönmesin.
-Üzerini düzeltip 150 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyalım. 45-50 dakika da pişiyor.
-Diğer tarafta Krema,şeker ve vanilyayı bir kaba koyup katılaşana kadar çırpıyoruz.
-Fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra üzerine kremayı sürüyoruz.
-En üstüne de benmari usulü eritilmiş çikolatayı bir kaşık yardımı ile  rastgele dökelim.
                 Denemenizi tavsiye ederim mükemmel bir tat...
Afiyet Olsun...





Yanda kar halindeki yumurta akları.






Sadece spatula ile söndürmeden,havalandırarark
karıştıralım.













Yorum Gönder