13 Aralık 2012 Perşembe

TEPSİ BÖREĞİ

Böreğimi yiyenlerin ilk söylediği şey su böreği gibi olmuş nasıl yaptın. Geçen gün bir arkadaşım blogunda neden böreğinin tarifi yok dedi ve bende yıllardır yağtığım bu böreği sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

-3 adet yufkacıdan alınan taze yufka
-3 yumurta
-3 Bardak Süt
-1/2 bardak ayçiçek yağı
-250 gr.rendelenmiş  taze kaşar peynir

Yapılışı:

-Önce derince bir kapta yumurtaları çırpalım.içine diğer sıvıları koyarak yine çırpalım.
-28cm'e 28 cm.olan kare borcamın içini çok az yağlayalım ve 1 yufkanın dört parmak kadar kenarlarını kopartarak tepsye yayıyoruz.
-Tepsiye büyük geleceği için ortasını büzüştürüyoruz ve yufkayı tepsinin kenarlarından dışarı çıkarıyoruz. (En son o kenarlarını toplayacağız.)
-İçine sıvı sosundan döküyoruz ve kenar yufkaları bölerek içine yerleştiriyoruz,tekrar sosundan kaşıkla ıslatıyoruz.
-Diğer yufkayı 2'ye bölüyoruz tepsiye yerleştiriyoruz ve sosunu döküyoruz.
-Üzerine yaklaşık 200 gr.rende kaşar peynirini,tepsiye eşit şekilde  yayıyoruz.
-Üzerine diğer yarım yufkayı koyup yine sosuyoruz.
-Üçüncü yufkanın yine kearlarını alıp bölüp tepsiye yerleştiriyoruz ve sosundan döküyoruz.
-tepsinin dışına sarkan yufkayı üzerine atıyoruz. ve 50 gr.rende kaşarı yine eşit şekilde yufkanın üzerine yayıyoruz.
-Kenarları alınmış yufkayı üstüne serip kenarlarını en altına sokuyoruz.
-Kalan sosu yaklaşık 1.5 bardak kalacak üzerine döküyoruz ve böreği bıçak yardımı ile kesiyoruz.
-Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletiyoruz.
-Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (30-35 dakikada pişiyor.)
-Fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar ıslak temiz bir örtü örtelim.


Afiyet Olsun...






                                                                     
                                                                                    2 saat dolapta bekleyip sosunu çekiyor.

Hiç yorum yok: