7 Ocak 2013 Pazartesi

KUZU BUT

Kuzu butunu ben çelik tencerede yapıyorum.Hem çok hafif,lezzetli ve de misafir için çok göz dolduran bir yemek
Tabi ki yanda resimde görüldüğü gibi fırın patates ve pilavla harika bir tat.
Hemen size tarifini vereyim ve mutlaka deneyin.(İç Pilavla da çok güzel oluyor.)


Malzemeler:

-1 adet kuzu but (Kasabınıza kemiklerinden ayırtın ve bağlatın.)
-1 tutam Deniz tuzu
-Taze çekilmiş karabiber
-3-4 adet sarımsak
-Yarım  limon suyu

(Ayıklattığınız kemikleri mutlaka alın.Hatta üstünde çok az da et bıraktırın ve düğün çorbası yapın...)

Yapılışı:
-1 gece önceden yada 4-5 saat kadar marine edip bekleteceğiz.
-Bağlanmış olan butun üzerine tuz,karabiber ve limon suyunu döküp ,eti elimizle ovuşturalım. Bıçakla küçük çentikler açıp içine ikiye bölünmüş sarımsakları yerleştirelim ve iyice etin içine itelim.
-Çelik tencereyebutun yağlı kısmı alta gelecek şekilde koyalım ,kapağını kapatıp buzdolabında bekletelim.
-Süresi dolduktan sonra tencereyi ocağa alıp en kısık ateşte 1 saat pişirelim.Daha sonra eti ters yüz edip 1 saat daha pişirelim. (Butunuz 2,5 kilodan fazla ise 1.5 +1.5 =3 saatte pişiyor.)
-Etin piştiğine emin olduktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağ atıp eti arkalı önlü hafif kızartalım.
-Tabaklara servis yaparken çatal ile didikleyerek yerleştirelim.
-Tadı aynı fırın tandır gibi oluyor ...

Afiyet Olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder