7 Ocak 2013 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KABAK

Ben bu mezeyi ilk olarak bir beş çayında yemiştim.Ama ben et yemeklerinin yanına daha çok yakıştırıyorum. Tadı gerçekten çok güzel oluyor mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

-3 Kabak
-2 Havuç
-1 Su bardağı t.kaşar rendelenmiş
-Tuz
-1 yemek kaşığı tereyağ

Sosu:

-2.5  Bardak süt
-2 Yemek kaşığı Un
-1 yemek kaşığı Margarin

Yapılışı:
-Kabak ve havuç rendelenir,sularını çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve kavrulur.
-Tuzu ilave edilir ve fırın kabına yerleştirilir.
-Üzerine önce beşamel sos sonra kaşar peyniri konur.
-250 derecelik fırında ızgarası da açılarak  10 dakika pişirilir.
-Sıcak sıcak servis yapılır.







Afiyet Olsun...





Yorum Gönder