1 Aralık 2011 Perşembe

LİMONLU KEK

Çok kolay sizi yormayacak ve çok hafif olacak, bir tarif mi istiyorsunuz? İşte size limonlu kek.Biraz üzerini parlatmak istersenizde üzerine limonlu sos sürebilirsiniz.Ben öyle yaptım.
İşte tarifi !

Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2  Su bardağından 1 parmak fazla        
      ayçiçek yağı
9 çorba kaşığı un (Tepeleme değil )
1 Kabartma tozu
1/2  Dr.Oetker limon aroması
İsterseniz limon kabuğu rendesi  de koyabilirsiniz.(Ama asla limonun beyazını rendelemeyin kekiniz acı olur, sadece üst sarı kısmını... )

Limon sos:
50 gr pudra şekeri (3 yemek kaşığı tepeleme)
1/2 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı limon suyu (Ben 3 damla limon aroması da ilave ettim, daha güzel oldu.)

Yapılışı:
-Yumurta ve şekerler köpürüp, kabarana kadar çırpılır.
-İçine diğer malzemeler ilave edilir.Düşük devirde birbirine karışması sağlandıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür.
-175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
-Biraz soğuyup kalıptan çıkınca yaptığımız limon sos üzerine fırça ile sürülür.
 -Limonlu sos hem biraz nemlendiriyor hemde parlak güzel bir görüntü sunuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder