21 Aralık 2011 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna

Evde ki herkesin severek yediği bu fırın makarna nedense  çok sık yapmadığım yemeklerden birisidir.Ancak yemek konusunda tıkandığım zaman aklıma gelir.
Sanırım malzemeler ayrı ayrı yapıldığından bana çok bulaşık çıkıyor ve birazda uğraştırıyor  ama her yapışımdan sonra yerken,  bu yemeği daha sık yapmalıyım diyorum.

Malzemeler:

-1 Paket Kalın Spagetti
-250 gr. Kıyma
-1 İri Kuru Soğan
-2 Domates
-3 Çarliston Biber
-2 Yemek kaşığı Salça
-2 Kase Kaşar rendesi
-Tuz-Karabiber-Sıvıyağ

Beşamel Sos:

4 Bardak Süt
4 Yemek kaşığı Un
3 Yemek kaşığı Tereyağ
Tuz-K.Biber

Yapılışı:

-Spagettiyi hiç kırmadan makarna gibi haşlayalım.
-Diğer tarafta yağ ve soğanı kavuralım.Sonra sırası ile biberleri, kıymayı,domatesleri ,salçayı ve tuz-k.biberi. Tabi bu saydıklarımızı hep kavurarak yani aralıklarla ilave ediyoruz.
-Diğer bir sosluk da beşamel sosu hazırlayalım. Önce tereyağ ve unu kavuralım, rengi biraz dönünce içine sütü ilave edelim ve çırpma teli ile karıştırarak pişirelim ki topaklanmasın.
-Diğer tarafta borcamı yağlayalım ve içine spagettinin yarısını koyalım üzerine beşamel sosu dökelim üzerine kıyma harcını yayalım üzerinede kaşar rendesinin yarısını ilave edelim. Yine ikinci kata da sırası ile aynı malzemeleri yerleştirelim.
-180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder