13 Aralık 2011 Salı

PATATESLİ KEK

Bu patatesli keki bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim.Daha sonra bende içine bir kaç ekleme yaparak akşam yemeğine davet ettiğim arkadaşlarıma et yemeğinin yanına garnitür olarak yapmıştım ve çok beğenildi. Ayrıca bizim evimizde, pazar günlerinin O uzun, kahvaltılarında da baş rolü oynuyor.
Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı Sıvıyağ
2.5 Su bardağı Un
3-4 Orta boy Patates (Kare kare          --          doğranıp haşlanmış)
2 Adet taze soğan (Yoksa kuru soğan ama ikiside ince doğranmış)
1 Avuç Maydanoz ince doğranmış
1 Su bardağı rende kaşar peyniri (Yoksa beyaz peynir)
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Paket kabartma Tozu
Üzeri için susam isterseniz çörekotuda koyabilirsiniz.

Yapılışı:

-Yumurtaları mikserde 2-3 dakika çırpalım.Daha sonra içine haşlanmış patates hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve mikserle hepsinin karışmasını sağlayıp mikseri bırakalım.
-Daha sonra patatesleri ekleyip kaşık ile karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına dökelim.Üzerine susamını serpelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.(Turbosuz)

Afiyet olsun....

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder