14 Kasım 2016 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


Cesaret edemediğim bir tarifti yaptım ve oldu...
Öyle ki eşim ve oğlum hazır sandılar. İlk köfteler biraz oyalıyor fakat daha sonra el alışıyor.

Malzemeler:

2,5 Su bardağı köftelik ince bulgur(esmer de olur)
2.5 Su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
Tuz - karabiber

İç malzeme:

300 gr. Orta yağlı kıyma
3 orta boy soğan
Tuz/ karabiber-kimyon-toz kırmızı biber
Pul biber
1/4 demet maydanoz
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı :

Önce iç malzememizi yapalım. Sırasıyla soğan ,kıyma,baharatlar ve altı kapandıktan sonra ceviz.
Soğuyan iç harcı buzdolabına kaldıralım.
Şimdi köftenin dış malzemesini hazırlayalım.
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve suyunu çekene kadar bekletelim.
Daha sonra diğer malzemeleri içine ekleyip yoğuralım.Yoğurmak çok önemli Mutfak şefiniz varsa çok kolay ve tam kıvamında oluyor. Ardından yumurta kadar parçalar kopararak elimizde çevirerek orta kısmını oyalım. Kalın olmasın gayet ince olmalı çatlamayı engellemek için elimizi sürekli ıslatalım. Daha sonra içine soğumuş harcı dolduralım ve yine elimizi ıslatarak köftenin ağzını düzgünce kapatalım. Uç kısımlarını biraz sivri hale getirelim ve fazla hamuru koparıp alalım. Ben içli köfteleri deepfrize koyup donduruyorum. Yapacağım zaman çıkarıp biraz buzunu çözdürüp bol ve kızgın yağda kızartıyorum.
Köfteleri sıkışık olmamak kaydıyla kızartalım.
Servis tabağına alarak ikram edelim.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: