29 Şubat 2012 Çarşamba

YOĞURTLU KABAK SALATASI

Kabak salatasını  beş çaylarında ve akşam yemeklerinde yapabilirsiniz.

Malzemeler :

4 adet kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yoğurt isteğinize göre
Sarımsak
Tuz
1 Yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı  dövülmüş ceviz

Yapılışı:

-Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin ve yağ koyduğunuz  büyükçe bir teflon tavaya alın yüksek ısıda kavurun önce suyunu bırakıp daha sonra çekecektir.Bu aşamada ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
-Diğer tarafta yoğurt,dövülmüş sarımsak ve  mayonezi bir kasede karıştıralım.
-soğuyan kabakları büyükçe bir kaba alalım üzerine yoğurt karışımını ve dövülmüş cevizleri ekleyerek karıştıralım.Buzdolabına kaldıralım.
-Soğuk servis ediniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder