6 Şubat 2012 Pazartesi

ÜZÜMLÜ VE FINDIKLI PERİŞAN KURABİYE

Bu kurabiye de yeni evlendiğim senelerde işten geldikten sonra çaya yetiştirdiğim, kopar ve koy mantığıyla yapılan ama tadı ve görüntüsünü çok sevdiğim bir tariftir. Adınıda o dönem tarif kitabından dağınık kurabiye diye almıştım.
Hep güzel şekil verip özenerek yaptığım kurabiyeleri sürekli gören eşim, bu kurabiyeyi ilk yaptığım da  ne olmuş bunlara böyle nasıl bu hale gelmişler deyip çok gülmüş ve ismini perişan kurabiyeler takmıştı. Sonra birkaç yerden daha duydum bu ismi.
Demek ki görüntüsünden herkes bu ismi takmış bu kurabiyelere şu anda internette ismi gerçekten perişan diye geçiyor.
İşte size PERİŞAN' nın tarifi...

Malzemeler:

-1 paket Margarin
-1 Yumurta
-2 Yemek kaşığı Yoğurt
-1 Bardaktan 1 parmak eksik şeker
-1 vanilya
-1 kabartma tozu
-1 çay bardağı sarı kuru üzüm
-1 çay bardağı iri kırılmış kavrulmuş fındık
-Aldığı kadar Un (Kıvamı yumuşak olacak )

Yapılışı:
-Margarin eritilir ve ılındıktan sonra şeker ilave edilerek şekerlerin içinde biraz küçülmesi sağlanır .Daha sonra Yoğurt ve yumurta ilave edilir ve karıştırılarak şeker eritilir.
-Daha sonra üzüm ve fındık hariç diğer malzemeler ilave edilir ve yoğrulur, en son fındık ve üzüm eklenir.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurdan parçalar koparılarak (Kopardığınız yeri üst tarafa getirerek) yerleştirilir.
-180 derecelik fırında 15 dakika yeterli oluyor.Üzerleri hafif pembeleşecek.
-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet Olsun... 
Yorum Gönder