2 Aralık 2014 Salı

Düğün Çorbası


Benim ve ailemin en sevdiği Çorbalardandir.
MALZEMELER 

     
  1. 250 gr. Kuzu gerdan veya tavuk kalça eti
     2.  5 su bardagi su
     3.  1 cay kasigi tuz
     4.  2 corba kasigi tereyag
     5.  2 tepeleme corba kasigi un


     Terbiye icin:

1  .3 çorba kasigi yogurt
2.   1/2 limon suyu
3.   1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Once suda etleri haslayalim. Diger tarafta tereyag ve unu kavuralım. Eti hasladigimiz sudan 5 bardak icine ilave edelim ve kaynatalım.

baska bur kapta yogurt, yumurta sarısı Ve limon suyunu çırpalım ve kaynayan sudan bir kepçe alarak ılıstırıp tencereye ilave edelim.

kıvam aldıktan sonra içine didiklediğimiz etleri ilave edelim. Bir taşım kaynatıp altını kspatalım.

Üstüne de kırmızıbiber  yakıp dökelim afiyet olsun!
























                  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder