4 Ocak 2015 Pazar

YILBAŞI TEMALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Kızım için yaptığım bu pastanın pandispanyasını ilk kez denedim ve sonuç  mükemmel. Size tarifini aşağıda vereceğim. Pandispanyası o kadar nemli ki ıslatmak için şerbete bile gerek yok.

Pandispanyasını Malzemeleri:

-4 yumurta
-3 kahve fincanı toz şeker
-3 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı yoğurt
-2 yemek kaşığı kakao
-3 yemek kaşığı kaynar su
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 vanilya
- kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta aklarını sarılarından ayıralım ve toz şekerin yarısı ile aklarını kar haline getirelim.Diğer tarafta yumurta sarılarını geriye kalan toz şekerle eriyene kadar çırpalım, kaynar su ve kakaoyu ilave edip karıştıralım.Daha sonra elediğimiz unu ve diğer Malzemeleri ilave edip mixer ile karıştıralım. Pürüzsüz olunca mixer çıkarıp spatula ile yumurta aklarını ilave edelim. (Ama söndürmemeden)
170 derece de 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirip strece sarıp bir gece bekletin.Ertesi gün kolayca keserek istediğiniz şekilde pasta yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder