7 Mayıs 2014 Çarşamba

Şeker Hamurlu Pasta



Bu  pasta da eşimin dogum gunu için yaptigim pasta..
Reflex çekici, Steteskop ve bir sürü ilaç. Ancak bütün İlaclar
eşimin hastalarina yazdiklarının birer kopyasıdır...

Bu pasta için farklı bir pandispanya tarifi kullandım... Gerćekten çok lezzetli oldu.
İçine çikolata ve çilek kullandım.                                                                                                            

 MALZEMELER:  

-6 Adet yumurta (oda sıcaklığında)
-1 Su bardagi un
-2 Adet kabartma tozu
-1 Adet vanilya
-2 Yemek kasıgı tepeleme mısır nişastası
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Tutam tuz
YAPILIŞI:

-öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım.
-Yumurta sarılarını 1 bardak tozşekerle 10 dakika çırpalım.
-Diğer tarafta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile çırpalım. Ters çevirince kaseden düşmeyecek.
-Daha sonra yumurta aklarını sarılarının üzerine ekleyelim ve spatula ile tüm kuru malzemeleri ilave edip topak kalmayana kadar spatula ile karıştıralım.
-Kelepçeli kalıbı önce yağlayıp sonra unlayalım ve hamuru dökelim.
-175 derecelik fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

-soğuduktan sonra pandispanyayı 2 ye yada 3'e bölelim ve içine kremasını ve iç malzemelerini koyup üzerini şeker hamuru ile kaplayalım.


Afiyet Olsun...













   
-

Yorum Gönder