29 Mayıs 2014 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA

Beş çaylarına sık sık yaptığım ve herkesin severek yediği bir salata...

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
5 adet taze soğan
1/2demet maydanoz
1/4 demet dereotu
10 adet kornişon turşu
1 kutu mısır
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, karabiber


Yapılışı:

Önce tavuk göğsü haşlanır. Tavuk suyuyla da şehriyeler haşlanır. Süzülür ve bütün malzemeler küçük küçük doğranarak ilave edilir.en son limon ve zeytinyağıda eklenir. İşte salatanız hazır...

Afiyet olsun...









































Yorum Gönder