29 Mayıs 2014 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA

Beş çaylarına sık sık yaptığım ve herkesin severek yediği bir salata...

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
5 adet taze soğan
1/2demet maydanoz
1/4 demet dereotu
10 adet kornişon turşu
1 kutu mısır
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, karabiber


Yapılışı:

Önce tavuk göğsü haşlanır. Tavuk suyuyla da şehriyeler haşlanır. Süzülür ve bütün malzemeler küçük küçük doğranarak ilave edilir.en son limon ve zeytinyağıda eklenir. İşte salatanız hazır...

Afiyet olsun...









































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder