18 Mayıs 2012 Cuma

KREMALI KAP KEK

Son zamanlarda kızımın sürekli istediği bir kek hem çok lezzetli, hemde göz dolduruyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz  şık bir mini pasta görünümünde.

Malzemeler:

- 3 Yumurta
-1 bardak şeker
-50 gr.tereyağ
-50 gr. Ayçiçek yağı
-1/2 Bardak süt
-100 gr. Bitter çikolata
-1 Yemek kaşığı koyu renk kakao
-2,5 Bardak un
-1 çimdik tuz
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya

Kreması :
1 Bardak Soğuk Süt
1 Paket krem şanti

Yapılışı:

-1 bardak sütle 1 paket krem şantiyi çırparak buzdolabına kaldıralım.
- Tereyağının içinde bitter çikolatayı eritelim ve ılınmasını beklerken diğer tarafta yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpalım. Daha sonra içine önce sıvıları daha sonra toz malzemeleri koyarak düşük devirde topak kalmayana dek karıştıralım.
-Kap kek kalıplarının içine kağıtları yerleştirip kek hamurunu eşit şekilde paylaştıralım bu tariften 24 adet kek çıkıyor.
-170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
-Kekler oda ısısına gelince önceden hazırladığımız kremayı sıkma torbasına koyarak üzerine sıkalım.
-Kremaların üzerine istediğiniz şekerlemeler yada taze meyveler koyabilirsiniz.
 (Kiraz şekeri yada taze çilek de çok güzel oluyor.)

 Ayrıca size tavsiyem bu silikon kek kalıplarından edinmeniz çünkü içine kağıt yerleştirdiğiniz için kirlenmiyor ve bulaşık çıkarmıyor. Eğer sadece kağıt koyarsanız kekler düzgün olmuyor mutlaka kalıp şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder