25 Ekim 2019 Cuma

Supangle

Supangle tarifi isteyenler lütfen not alsın !
Alınacak kilolardan ben sorumlu deyilim 😅

Malzemeler:
1 litre süt
1 Su bardağı şeker. (20o ml.lik ölçü bardağı)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un ( tepeleme)
1 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı kakao
100 gr. Bitter çikolata (isteğinize bağlı sütlüde olabilir)
1 paket vanilya
1 Su bardağı buzlu su
Tabanı için 6-7 tane kedi dili bisküvi (yine isteğe bağlı)

Üzeri için
Bitter, beyaz çikolata

Yapılışı:
Çikolata ,buzlu su ve vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz topaklanmaması için. Orta ateşte  4-5 dakika yine karıştırarak kaynatıp altını kapatıyor ve içine bitter çikolatamızı ve vanilyamızı ekliyoruz.
Çabuk soğuması için başka bir kaba aktarıyoruz buzlu suyumuzu ilave ediyoruz ve 10 dakika sürekli mikserle çırpıyoruz. 
Burası püf noktası hızlı devirde 10 dakika.
Diğer tarafta kedi dili bisküvileri ikiye bölüp cam kuplarımızın içine yerleştiriyoruz ve üzerine hazır olan supanglelerimizi paylaştırıyoruz.
Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra üzerini süslüyor ve buzdolabına kaldırıyoruz. En az 2 saat dinlendikden sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: