9 Ocak 2018 Salı

BEŞAMEL SOSLU KABAK PÜRESİ

Çok hafif ve çok güzel bir meze yazın çok sık yaparım. Denemenizi tavsiye ederim


Malzemeler:

4 adet kabak 500 gr
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce kabakları rendeleyeyim . Diğer tarafta un tereyağ ve zeytinyağını kavurup, sütü ilave etmeden rende sarımsakları da ilave edelim ve beşamel sosu sonlandıralım.
Rendelediğimiz kabakları tülbent ile sıkıp beşamel sosun içine ekleyip 5/6 dakika kavuralım.
Üzerine dereotu ve ceviz ile servis edelim.
İsteğinize göre üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber kızartarak dökebiliriz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: