30 Mayıs 2016 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV

Bu pilavı daha küçücük bir çocukken çok yakın bir komşumuz olan vahide teyze yapardı. Bayılırdım bu tada, geçen gün aklıma bu pilav ve çocukluğum geldi. Nedense şimdiye kadar bu pilavı yapmaya hiç cesaret edemedim ya aynı tadı yakalayamamakdan yada özlediğim mahallemiz ve bizleri çocukları kadar seven komşu teyzelerimi bir daha göremeyecek olmamın hüznünden.                            

Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 bardak pirinç
2.5 bardak su
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet domates rendesi
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı
Tuz, karabiber,keyfinize kalmış nane
1 adet kesme şeker

Yapılışı:

-pirinçleri 15 dakika sıcak suda bekletelim.
-patlıcanları küçük kareler şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletelim.(alacalı doğr)
-sudan çıkarıp hafif sıkıp kuruttuğumuz patlıcanları kızartalım.
-soğanı küçük kareler şeklinde (yemeklik) dograyalım.zeytinyağında 5 dakika kavuralım içine kapya biberi ekleyelim,2 dakika da öyle kavuralım. Daha sonra yıkanıp süzülmüş pirinçleri atalım ve saydamlaşana kadar kavuralım sonra domates rendesini ekleyelim ve baharatlarını ilave edelim.
-2.5 bardak kaynar suyu ilave edelim ve suyunu çekince diğer tarafta kızarttığımız patlıcanları ilave edelim.


Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder