20 Ocak 2016 Çarşamba

KURU DOLMA

Patlıcanda kuru dolma yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli şey fazla haşlamamak ve haşladıkdan sonra soğuk suya atmak. Fazla haşlarsanız doldururken dağılıyor. Ben önce geceden ılık suya koyuyorum. Ertesi gün suyunu döküp haşlıyorum.

Malzemeler:

-20 adet kurutulmuş patlıcan
-1 su bardağı pirinç
-2 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı sumak ekşisi (2 de koyabilirsi)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı şeker
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanları küp küp doğrayın zeytinyağının yarısı ile sotelemeye başlayın salçalarıda ekleyin kavurmaya devam ,yıkanmış pirinçleride ekleyin 3-4 dakika daha kavurun.
Şekeri ve baharatları ekleyin ve 1 bardak sıcak suyu ilave edin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanların 2/3 nü doldurun ve tencereye dizin ve üzerine kalan zeytinyağını , suyunu (2 bardak su) ilave edin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın, 40 dakika pişecek.
Ocakdan almadan 15 dakika önce sumak ekşisini ekleyin.

Afiyet olsun!
Yorum Gönder