17 Ocak 2016 Pazar

DİŞSİZ PASTA (TOOTHLESS CAKE)

Bu pastanın harika bir pandispanyası var. Yumuşacık. Islatmanıza bile gerek yok.  
Kızımın doğum günü için  yaptığım 30 kişilik pasta. Ben bu pastayı  30 cm. Pasta kalıbı ile 12 yumurtadan yaptım. Yani tarifi 3 kat büyüttüm. Size 24 cm lik kalıp için tarif vereceğim.

Malzemeler:


- 4 yumurta
-1 su bardağı seker
-1.5 su bardağı un
-3 yemek kaşığı kaynar su
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 tepeleme yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1paket kabartma tozu

 Çikolatalı pastacı kreması:

-2 su bardağı süt
-3 adet yumurta sarısı
-6 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı mısır nişastası (elenmiş)
-200 gr. bitter çikolata (kakao oranı %70)
-40 gr. Tereyağı oda sıcaklığında

Krema yapılışı:

Ufak bir tencerede 3 yemek kaşığı şeker ile sütü kaynama noktasına getirelim. Diğer bir kapta yumurta sarıları 3 yemek kaşığı şeker ve mısır nişastasını iyice çırpalım. Çırparken içine sıcak sütten 2-3 kaşık ilave edip alıştıralım.
Daha sonra bütün karışımısüt tenceresine yavaş yavaş dökelim ve 1-2 dakika kaynatalım.
Ocaktan alıp içine bitter çikolatalarımızı ilave edelim. Biraz soğuduktan sonra içine tereyağı ekleyelim ve üzerini streçfilm ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
En az 4 saat buzdolabında bekletip daha sonra pastanızda kullanabilirsiniz.

Pasta şerbeti:

-1 bardak ılık su
-1 yemek kaşığı şemer
-3 damla sıvı vanilya

Kakaolu pandispanya kekinin yapılışı:

Öncelikle yumura ve şeker iyice çırpılır (8 dk) ardından 3 yemek kaşığı kaynar su ilave edilir. 2 dk daha çırpılır ardından diğer malzemeler ilave edilir ve 2-3 dk çırpılır. Sonra kalıba dökülür ve tepsi 2-3 kez sertçe zemine vurulur (içindeki hava kabarcıklarının patlayıp kekin düzgün kabarması için)
180° önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakikada hazırdır.
Pandispanyayı 1 gün önce hazırlamanız gerekir (tadının oturması ve kolay kesilmesi için)

AFIYET OLSUN









Yorum Gönder