1 Ocak 2020 Çarşamba

Red Velvet Cake Kadife dokulu kırmızı pasta

Tam bir yılbaşı pastası .                        Uzun zamandır yapmak istediğim bir pastaydı. Kısmet yılbaşı gününeymiş. Müthiş bir dokusu var, inanılmaz. Çok beklemeden yapmanızı tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız.

Malzemeler:

-22 cm.lik kalıp için
-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı tam yağlı süt(1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılacak)
-100 gr. Tereyağ
1 paket vanilya
2  yada 2,5 su bardağı un. (Yumurta büyüklüğüne göre değişiyor)
-1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
-1 silme yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası

Kreması:
200 gr sıvı krema (çok soğuk olacak)
1 paket toz krem şanti
1 küçük çay bardağı soğuk süt

Yapılışı:

- önce oda sıcaklığındaki sütün içine elma sirkesini ekleyip 10-15 dakika kesilmesini bekleyelim. Kek bu sayede kadife dokulu oluyor.
-diğer tarafta yumurta ve şekeri köpürüp kabarana kadar çırpalım.
-daha sonra kesilen süt ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim ve kırmızı bir kek hamuru elde edelim.
-hamuru 22 cm.lik kelepçeli kalıba dökelim.
-180 derece de 35-40 dakika pişirelim. Kürdan testi yaparak kontrol edelim.
-pişen keki soğumaya alalım. Daha sonra 2 parçaya bölelim.
-kremasını 1 saat derin dondurucuda bekletelim, katılaşması için.
- dondurucudan çıkarıp süt , krema ve krem şantiyi iyice çırpalım.
-kekin bombeli üst kısmını alalım ve ufalayalım.
-ortası ve üstünü krema ile kapladıkdan sonra üzerine ufaladığımız kekleri serpelim ve istediğimiz şekilde süsleyelim.
-Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: