12 Şubat 2016 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA

Bu pasta da sırf çikolata ve fıstıklı. Bence tam bir çikolata rüyası...

Kakaolu pandispanya 24 cm kalıp :

4 yumurta
3 yemek kaşığı kaynar su
2.5 türk kahve fincanı şeker
3        "         "           "     un
2 yemek kaşıgı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilin


Yapılışı:

1 yumurtaları ayırmadan sıcak su ile en yüksek ayarda çırpırıyoruz (2-3 dakika yeterli)
2 şeker vanilin ilave edip tekrar cırpıyoruz. (5-6 dakika)
3 diğer kuru malzemeleri ilave edip düşük devirde çırpıyoruz.
4 yağlı kağıt ile hazırladığımız çember kalıba döküyoruz ve 1 kere tezgaha vuruyoruz. Hava kabarcıkları çıkması için.

5 pandispanyayı bir gün önce hazırlamamız gerekir.
6 önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını açmadan 40-45 dakika da pişiriyoruz.

7 pandispanyanızın iyi kabarması için bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.

Şimdi size harika bir pastacı kreması tarifi vereceğim, mutlaka deneyin !


Çikolatalı Pastacı Kreması :

2 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşıgı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (elenmiş)
200 gr.bitter çikolata ( kakao oranı%70)
40 gr.tereyağı oda sıcaklığında

Krema yapılışı:

Ufak bir tencere de 3 yemek kaşığı şeker ile sütü kaynamanoktasına getirin. Dıger bir kapta yumurta sarıları 3 yemek kaşığı şeker ve mısır nişastasını iyice çırpalım. Çırparken içine sıcak sütten 2-3 kaşık ilave edip alıştıralım.

Daha sonra bütün karışımı süt tenceresi e yavaş yavaş dökelim ve 1-2 dakika kaynatalım

Ocaktan alıp içine bitter çikotalarımızı ilave edelim.
Bıraz soğuduktan sonra içine tereyağı ekleyelim ve üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldıralım.
En az 4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra pastanız da kullanabilirsiniz.

Pasta şerbeti:

1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı şeker
3 damla vanilya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder