6 Kasım 2015 Cuma

Perde Pilavı

İlk kez yaptım fakat lezzeti harika  hala yapmayan varsa mutlaka denesin. Biraz uğraştırıcı ama değiyor gerçekten özellikle bir davet varsa inanılmaz bir sunum.


Malzemeler:

 -2 Adet kalcalı but
-3 su bardağı baldo pirinç
-1 adet defne yaprağı
-2 yemek kaşıgı dolmalık fıstık
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-200 gr kabukları soyulmuş badem
-150 gr tereyağ
-tuz -karabiber
-1 tatlı kaşığı yeni bahar
-1 tatlı kaşıği toz kırmızı biber
-5 su bardağı sıcak tavuk suyu

Perdesi için:

-2 adet yumurta
-2 yemek kaşıgı yogurt
-1 türk kahvesi fincanı zeytinyağ
-1 çay kaşığı tuz
-2.5 - 3 bardak un (aslında aldığı kadar)

Yapılışı :

* butları yıkayıp soğan ve tuz ile birlikte pişene kadar kaynatalım.(bir bütün soğan)
   Pıştikten sonra derileri hariç didikleyip ayıralım.
*pirinçleri bol suda yıkayalım nişastaları çıkana kadar. Diğer tarafta kuş üzümlerini bir kase sıcak suda bekletelim.
* bademleri de 5 10 dak. Haşlayalım ki kabukları soyulsun.

*bir tencereye tereyağı ve birazda zeytinyağını koyalım ve  önce fıstıkları sonra bademleri  sonrada pirinci ilave derek kavuralım. Haklaşık 7-8 dakika  da pirinçlebirlikte kavuralım ve içi e tavuk suyunu, tuzunu ve kuş uzümleri ilave edelim. ( önce harlı sonra kısık ateş pişirelim.)

* pilav piştıkgen sonra bütün baharatları ve didiklenmiş tavuğu içine ekleyelim.

*diger tarafta hamuru yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim ve merdane ile ince açalım.        ( üzeri için limon büyüklüğünde bir hamur ayıralım.)
*kek tepsisini tereyağ ile bolca yağlayalım ve ortasına  bademleri dizelim üzerine hamuru yerleştirelim hamurun kenarları tepsinin dışına çıksın. Pilavı üzerine dökelim en üste de ayırdığımız ķüçük hamuru açıp üzerini kapatalım.

*üzerini tereyag ile bolca yağlayıp 180 derecelik turbo fırın da 35 40 dakika üzeri pembeleşene kadar pışirelim.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder