7 Ocak 2018 Pazar

VOLEYBOLCU KIZ PASTASI



Kızımın 12.Yaş pastası ve voleybolda 12 numara ile oynuyor.
Her zaman istediği gibi bol çikolata ve draje fıstıklı bir pasta yaptım.                                                  
Pandispanya Malzemeleri:

yumurta
-1 su bardağı seker
-1.5 su bardağı un
-3 yemek kaşığı kaynar su.  
-1 su bardağı seker
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 tepeleme yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1paket kabartma tozu

 Çikolatalı pastacı kreması:

-2 su bardağı süt
-3 adet yumurta sarısı
-6 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı mısır nişastası (elenmiş)
-200 gr. bitter çikolata (kakao oranı %70)
-40 gr. Tereyağı oda sıcaklığında

Krema yapılışı:

Ufak bir tencerede 3 yemek kaşığı şeker ile sütü kaynama noktasına getirelim. Diğer bir kapta yumurta sarıları 3 yemek kaşığı şeker ve mısır nişastasını iyice çırpalım. Çırparken içine sıcak sütten 2-3 kaşık ilave edip alıştıralım.
Daha sonra bütün karışımısüt tenceresine yavaş yavaş dökelim ve 1-2 dakika kaynatalım.
Ocaktan alıp içine bitter çikolatalarımızı ilave edelim. Biraz soğuduktan sonra içine tereyağı ekleyelim ve üzerini streçfilm ile kapatıp buzdolabına kaldıralım.
En az 4 saat buzdolabında bekletip daha sonra pastanızda kullanabilirsiniz.

Pasta şerbeti:

-1 bardak ılık su
-1 yemek kaşığı esmer şeker
-3 damla sıvı vanilya

Kakaolu pandispanya kekinin yapılışı:

Öncelikle yumura ve şeker iyice çırpılır (8 dk) ardından 3 yemek kaşığı kaynar su ilave edilir. 2 dk daha çırpılır ardından diğer malzemeler ilave edilir ve 2-3 dk çırpılır. Sonra kalıba dökülür ve tepsi 2-3 kez sertçe zemine vurulur (içindeki hava kabarcıklarının patlayıp kekin düzgün kabarması için)
180° önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakikada hazırdır.
Pandispanyayı 1 gün önce hazırlamanız gerekir (tadının oturması ve kolay kesil


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: