Çok hafif ve çok güzel bir meze yazın çok sık yaparım. Denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler:
4 adet kabak 500 gr
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Önce kabakları rendeleyeyim . Diğer tarafta un tereyağ ve zeytinyağını kavurup, sütü ilave etmeden rende sarımsakları da ilave edelim ve beşamel sosu sonlandıralım.
Rendelediğimiz kabakları tülbent ile sıkıp beşamel sosun içine ekleyip 5/6 dakika kavuralım.
Üzerine dereotu ve ceviz ile servis edelim.
İsteğinize göre üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber kızartarak dökebiliriz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder