Sütlü tatlıların en hafifi bence, diğer adı yalancı tavuk göğsü tatlısı. Bu tatlıyı ben iki farklı çeşitte yapıyorum. Porsiyonluk cam kaselere yapacaksam bir bardakdan iki parmak eksik un koyuyorum. Borcama dökeceksem tam bardak koyuyorum ki kesip tabaklara daha kolay alınabilsin.
Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı un
1 paket vanilya
Yapılışı :
Un ve tereyağ pembeleşene kadar kavrulur.
Azar azar süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
Şeker ilave edilir sürekli karıştırılarak 3/4 dakika kaynatılır.
Altı kapandıkdan sonra vanilya ilave edilir ve mikserle 3/4 dakika çırpılır.
Islatılan borcam kabına aktarılır.
Soğuyunca dolaba alınır, servis edilirken kesilir ve tarçın ile süslenir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder