9 Ocak 2018 Salı

ÇİKOLATALI TURTA



Ailecek çok sevdiğimiz bir turta en önemliside çok pratik oluşu. En kısa sürede denemenizi tavsiye ederim.hiç uğraşmadan görüntü de harika gördüğünüz gibi. Beş çaylarına da göz dolduran bir pasta.

Malzemeler:

2 Yumurta
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (1, 1/5 Su bardağı)
1 su bardağı süt

Kreması:

1 kutu sıvı krema (200 ml)
160 gr. Bitter çikolata

Yapılışı:

Kek için önce şeker ve yumurtayı çırpıp köpürtüyoru daha sonta kalan diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra yağlanmış tart kalıbına söküp 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz.
Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz. ( her fırın farklı dakika veremiyorum)
Fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine 1 bardak oda ısısında ki sütü her yerine dökelim.

Krema yapılışı:

Isıttığımız kremaya asla kaynatmıyoruz, çikolataları ilave ediyoruz.
Krema ve kek soğuyunca üzerine döküyoruz ve beyaz çikolata ile süslüyoruz.
(Ben bu sefer önceden ayırdığım çok az krema ile üzerini süsledim.)


Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: