Çocukların çok severek yedikleri bir kurabiye eğer çocuk misafirleriniz varsa mutlaka yapın çok sevecekler. Tek sorun size çok sık gelmek istemeleri olacak😉
Malzemeler:
2 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
200 gr. Tereyağ
2 Su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
115 gr bitter çikolata
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
3 paket bonibon (bir kısmı içine bir kısmı kurabiyelerin üzerine
Birazıda üstüne)
Yapılışı :
Un,kakao , karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayalım.
Yapılışı :
Un,kakao , karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayalım.
çikolatayı tereyağ
ile benmari eritelim,yumurta ve şekeri çırpalım ve tereyağlı karışıma ekleyip (tereyağlı çikolata çok sıcak olmasın yumurtalar pişer ve bu istemediğimiz birşey) şekerin erimesini sağlayalım sonra bütün malzemeye karıştırarak ele yapışmayacak
Bir hamur elde edelim ve streçe sararak buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş fırın kabına geniş
Aralıklarla dizelim. (Çünkü çok fazla yayılıyor)
Hamurların üzerine kalan bonibonları dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 14 dakika pişirelim. Fırından yumuşak çıkacak soğudukça sertleşiyor dakın fazla pişirmeyin.
*** Bu hamuru buzlukda da 1 hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bir hamur elde edelim ve streçe sararak buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş fırın kabına geniş
Aralıklarla dizelim. (Çünkü çok fazla yayılıyor)
Hamurların üzerine kalan bonibonları dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 14 dakika pişirelim. Fırından yumuşak çıkacak soğudukça sertleşiyor dakın fazla pişirmeyin.
*** Bu hamuru buzlukda da 1 hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder