9 Ocak 2018 Salı

İÇ PİLAV

Etlerin tanına sıkça yaptığım bir pilav çeşididir.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı şeker
Yenibahar (miktarı keyfinize göre)
Tarçın
Tuz
Karabiber
zeytinyağı
3 su bardağı su

Yapılışı:

Bir pilav tenceresine zeytinyağını ve soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra dolmalık fıstığı ve tereyağını ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinci ve tuzu ekleyip kavurmaya devam, suda beklemiş kuş üzümlerini süzüp ekleyelim ardından baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak su ve şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca 15 dakika kadar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirdikden sonra kapağını açıp kağıt havlu koyup yeniden kapatalım ve demlenmeye bırakalım.


Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: