Kızımın her sene olduğu gibi evde kutladığımız doğum günü pastasını ben yaptım. Dışarı da yapacağımız partiye henüz cesaret edemiyorum.
Belki seneye ....
Bu pastayı 2 ayrı kek kalıbında yaptım. Biri yuvarlak fırın kabı ,diğeri kare fırın kabı. Bu pastanın iç kreması kızımın isteği üzerine çikolata ve fıstıklı.
Pandispanya Malzemeleri:
-4 Yumurta Oda sıcaklığında
-1 Su bardağı toz şeker
-Yarım bardak Süt
apı-Yarım bardak Ayçiçek yağı
-Yarım bardak portakal suyu
-1 kabartma tozu
-1 Vanilya
-Aldığı kadar Un
İç Kreması:
-200 gr.Sıvı krema (Tercihen tikveşli)
-200 gr. Bitter kuvertür Çikolata
-Göz kararı damla çikolata ve fıstık
Pandispanya Sosu
-1 bardak ılık su
-1 yemek kaşığı şeker
-5 damla vanilya
Yapılışı :
-Pandispanyalar yapılıp soğuduktan sonra 3' e ayrılır ve önce şerbet sonra krema ,sonra çikolata ve fıstık koyularak bütün katlar tamamlanır.
-Üzerine şeker hamuru giydirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder