Ben bu mezeyi ilk olarak bir beş çayında yemiştim.Ama ben et yemeklerinin yanına daha çok yakıştırıyorum. Tadı gerçekten çok güzel oluyor mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
-3 Kabak
-2 Havuç
-1 Su bardağı t.kaşar rendelenmiş
-Tuz
-1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu:
-2.5 Bardak süt
-2 Yemek kaşığı Un
-1 yemek kaşığı Margarin
Yapılışı:
-Kabak ve havuç rendelenir,sularını çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve kavrulur.
-Tuzu ilave edilir ve fırın kabına yerleştirilir.
-Üzerine önce beşamel sos sonra kaşar peyniri konur.
-250 derecelik fırında ızgarası da açılarak 10 dakika pişirilir.
-Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
-3 Kabak
-2 Havuç
-1 Su bardağı t.kaşar rendelenmiş
-Tuz
-1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu:
-2.5 Bardak süt
-2 Yemek kaşığı Un
-1 yemek kaşığı Margarin
Yapılışı:
-Kabak ve havuç rendelenir,sularını çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve kavrulur.
-Tuzu ilave edilir ve fırın kabına yerleştirilir.
-Üzerine önce beşamel sos sonra kaşar peyniri konur.
-250 derecelik fırında ızgarası da açılarak 10 dakika pişirilir.
-Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder