Artık bloguma yemek de eklemeye karar verdim. Bu tarif uzun zamandır yaptığım ve yiyen herkesin beğendiği bir çorba. Yapması da son derece pratik . Ben mantıyı hazır olarak kullanıyorum ama alırken küçük olmasına dikkat ediyorum.Çünkü çorbada çok daha güzel oluyor.
Malzemeler:
2 Su bardağı Mantı
1 Su bardağı Yoğurt
1 Yumurta
2 Kaşık Un
2 diş sarımsak
Tuz-pulbiber
1 Et bulyon(et suyu)
2 litre kaynar Su
Yapılışı:
Mantıyı kaynayan suya atarak haşlayın.İçine et bulyon da atabilirsiniz. Diğer tarafta yoğurt,un ve yumurtayı topaksız olana kadar çırpalım. Bu karışımı çorbanın sıcak suyu ile karıştırarak, yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Bu arada sarımsakları da rendeleyerek ekleyelim. En son tuzu ekleyelim ve çorba piştikten sonra 1 bardak soğuk su ilave edelim.(Mantıların diri kalması için)
Daha sonra tavaya tereyağ, pulbiber ve naneyi koyup bu karışımı kaselere de ekleyebilirsiniz yada tencereye ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
2 Su bardağı Mantı
1 Su bardağı Yoğurt
1 Yumurta
2 Kaşık Un
2 diş sarımsak
Tuz-pulbiber
1 Et bulyon(et suyu)
2 litre kaynar Su
Yapılışı:
Mantıyı kaynayan suya atarak haşlayın.İçine et bulyon da atabilirsiniz. Diğer tarafta yoğurt,un ve yumurtayı topaksız olana kadar çırpalım. Bu karışımı çorbanın sıcak suyu ile karıştırarak, yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Bu arada sarımsakları da rendeleyerek ekleyelim. En son tuzu ekleyelim ve çorba piştikten sonra 1 bardak soğuk su ilave edelim.(Mantıların diri kalması için)
Daha sonra tavaya tereyağ, pulbiber ve naneyi koyup bu karışımı kaselere de ekleyebilirsiniz yada tencereye ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder