Çok kolay sizi yormayacak ve çok hafif olacak, bir tarif mi istiyorsunuz? İşte size limonlu kek.Biraz üzerini parlatmak istersenizde üzerine limonlu sos sürebilirsiniz.Ben öyle yaptım.
İşte tarifi !
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2 Su bardağından 1 parmak fazla
ayçiçek yağı
9 çorba kaşığı un (Tepeleme değil )
1 Kabartma tozu
1/2 Dr.Oetker limon aroması
İsterseniz limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.(Ama asla limonun beyazını rendelemeyin kekiniz acı olur, sadece üst sarı kısmını... )
Limon sos:
50 gr pudra şekeri (3 yemek kaşığı tepeleme)
1/2 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı limon suyu (Ben 3 damla limon aroması da ilave ettim, daha güzel oldu.)
Yapılışı:
-Yumurta ve şekerler köpürüp, kabarana kadar çırpılır.
-İçine diğer malzemeler ilave edilir.Düşük devirde birbirine karışması sağlandıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür.
-175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
-Biraz soğuyup kalıptan çıkınca yaptığımız limon sos üzerine fırça ile sürülür.
-Limonlu sos hem biraz nemlendiriyor hemde parlak güzel bir görüntü sunuyor.
İşte tarifi !
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2 Su bardağından 1 parmak fazla
ayçiçek yağı
9 çorba kaşığı un (Tepeleme değil )
1 Kabartma tozu
1/2 Dr.Oetker limon aroması
İsterseniz limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.(Ama asla limonun beyazını rendelemeyin kekiniz acı olur, sadece üst sarı kısmını... )
Limon sos:
50 gr pudra şekeri (3 yemek kaşığı tepeleme)
1/2 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı limon suyu (Ben 3 damla limon aroması da ilave ettim, daha güzel oldu.)
Yapılışı:
-Yumurta ve şekerler köpürüp, kabarana kadar çırpılır.
-İçine diğer malzemeler ilave edilir.Düşük devirde birbirine karışması sağlandıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür.
-175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
-Biraz soğuyup kalıptan çıkınca yaptığımız limon sos üzerine fırça ile sürülür.
-Limonlu sos hem biraz nemlendiriyor hemde parlak güzel bir görüntü sunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder