Bu anlatacağım tavuk tarifi de benim çalıştığım dönemlere ait çok pratik ve lezzetli bir yemek.Bilirsiniz çalışırken genellikle yemeklerin hep hızlı olanını tercih ederiz.Bu tavuk beşamel soslu fakat ayrı yapılıp üzerine dökülmüyor. Nasıl mı?
Hadi görelim....
Malzemeler:
1 kg Tavuk göğüs eti
2.5 Bardak Süt
2 Yemek kaşığı Un
5-6 diş sarımsak
1 Bardak kaşar rendesi
Tuz- k.biber- köri ve pul biber
Sıvıyağ
Yapılışı:
-Tencereye sıvıyağ rendelenmiş sarımsak ve tavuk etlerini alalım.Suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
-Sonra tavukların içine sütü,unu , kaşarın yarısını ,tuzu ve köriyi ekleyelim.Yoğunlaşana kadar pişirelim.
-Yağlanmış fırın kabına etleri alalım ve üzerine kaşarın kalan kısmını ve pul biberi serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Bu lezzetten mahrum kalmayın hemen yapın...
Afiyet olsun.
Hadi görelim....
Malzemeler:
1 kg Tavuk göğüs eti
2.5 Bardak Süt
2 Yemek kaşığı Un
5-6 diş sarımsak
1 Bardak kaşar rendesi
Tuz- k.biber- köri ve pul biber
Sıvıyağ
Yapılışı:
-Tencereye sıvıyağ rendelenmiş sarımsak ve tavuk etlerini alalım.Suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
-Sonra tavukların içine sütü,unu , kaşarın yarısını ,tuzu ve köriyi ekleyelim.Yoğunlaşana kadar pişirelim.
-Yağlanmış fırın kabına etleri alalım ve üzerine kaşarın kalan kısmını ve pul biberi serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Bu lezzetten mahrum kalmayın hemen yapın...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder