21 Aralık 2011 Çarşamba

Kereviz salatası

Kereviz salatası çok sevdiğim tatlar arasındadır. Akşam yemeklerinde sık sık yaparım.

Malzemeler:

2 Orta boy Kereviz
2 Bardak Yoğurt
1 Bardak ceviz (Kırılmış)
2-3 Yemek kaşığı mayonez
2-3 Diş sarımsak
Tuz.

Püf noktası:Kerevizleri rendelerken bir taraftan kararıyorlar bunu önlemek için yanımızda tuttuğumuz 2-3 yemek kaşığı limon suyunu içine döküp karıştıralım.
Çünkü rengi kararmış kerevizin görüntüsü hiç de hoş olmuyor.

Yapılışı:
-Kerevizleri rendeleyelim ve limon suyunun her yere değmesi için iyice karıştıralım.
-Diğer malzemeleri ekleyip servis tabağına alalım.

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok: