Bu yemek de karadeniz bölgesine ait yöresel bir yemek,ben ilk kez denedim. Fakat tadını çok sevdim.Aslında çoğunlukla sadece fasülye turşusundan yapılıyor ama benim yaptığım gibi karışık turşudanda yapılabiliyormuş.
Malzemeler:
-1 kavanoz karışık turşu
-2 adet orta boy soğan
-2-3 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-1 su bardağı su
Yapılışı:
-Turşuları bol suda yıkayalım ve 1 saat suda bekletelim.(Tuzdan biraz arınması için.)
-Turşuları süzelim ve küçük küçük doğrayalım.
-Diğer tarafta küp şeklinde doğradığımız soğanları ve ince doğradığımız sarımsakları yağda kavuralım.
-İçine salçayı ekleyelim 2-3 dakika daha kavurup,turşuları ilave edelim.
-2-3 dakika daha kavuralım ve suyunu ilave edelim.
-Suyunu çekince turşu kavurmanız olmuş demektir.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
-1 kavanoz karışık turşu
-2 adet orta boy soğan
-2-3 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-1 su bardağı su
Yapılışı:
-Turşuları bol suda yıkayalım ve 1 saat suda bekletelim.(Tuzdan biraz arınması için.)
-Turşuları süzelim ve küçük küçük doğrayalım.
-Diğer tarafta küp şeklinde doğradığımız soğanları ve ince doğradığımız sarımsakları yağda kavuralım.
-İçine salçayı ekleyelim 2-3 dakika daha kavurup,turşuları ilave edelim.
-2-3 dakika daha kavuralım ve suyunu ilave edelim.
-Suyunu çekince turşu kavurmanız olmuş demektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder