Ben bu hamuru yaptığımda kendimi tutamayıp en az üç çeşit kurabiye yapıyorum. Bu kurabiyeler çay ve kahvenin yanında harikalar.En sevdiğim yanı hava almayan cam kavanozlarda 10 gün saklanabilmeleri.
Malzemeler:
-250 gr.Margarin yada tereyağ oda sıcaklığında
(Benim tercihim tereyağ)
-2 Yumurta (1.nin beyazı ayrılacak)
-10 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar Un
Yapılışı:
-Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir kıvama getirilir.
-Daha sonra ben hamuru 3 eşit parçaya böldüm.Birinin içine ceviz,birine fındık,diğerine çikolata parçacıkları ilave ettim.
-Üzerlerine de yumurta akı sürerek hamuru fındıklı ise fındığa, cevizli ise cevize batırarak üzerini süsledim.
-Bazende böldüğüm hamurlardan bir tanesine 1 çay kaşığı tarçın,diğerine 1 yemek kaşığı antep fıstığı,diğerine 1 tatlı kaşığı kakao,bir diğerine 1 çay kaşığı zencefil ......siz bunları çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler:
-250 gr.Margarin yada tereyağ oda sıcaklığında
(Benim tercihim tereyağ)
-2 Yumurta (1.nin beyazı ayrılacak)
-10 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar Un
Yapılışı:
-Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir kıvama getirilir.
-Daha sonra ben hamuru 3 eşit parçaya böldüm.Birinin içine ceviz,birine fındık,diğerine çikolata parçacıkları ilave ettim.
-Üzerlerine de yumurta akı sürerek hamuru fındıklı ise fındığa, cevizli ise cevize batırarak üzerini süsledim.
-Bazende böldüğüm hamurlardan bir tanesine 1 çay kaşığı tarçın,diğerine 1 yemek kaşığı antep fıstığı,diğerine 1 tatlı kaşığı kakao,bir diğerine 1 çay kaşığı zencefil ......siz bunları çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder