Malzemeler:
-150 gr.Tereyağ (Oda ısısında)
-1 Çay bardağı yoğurt
-2 yumurta (1.nin sarısını ayır)
-2 kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Yapılışı :
Bütün malzemele karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.Unu fazla koymamaya özen gösterin.
Poğaça şekli verin ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
poğaçaları birbirine çok yakın koymayın çok kabarıyor.
Ayrıca bu hamurun bir özelliği daha var derin dondurucuda saklayabilir, misafirinizin geleceği zaman çıkarıp fırına atabilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder