Daha sonra tecrübe kazandıktan sonra pişmeyen bir etin olmadığını öğrendim.Her et pişiyor ama püf noktası var.İşte püf noktası kaynar su....
Malzemeler:
1 kg.Dana eti (küçük doğranmış)
4-5 adet soğan orta boy
2-3 adet sarımsak
3 biber çarliston
3 domates (kabukları soyulmuş küçük doğranmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz-karabiber-kekik
Yapılışı:
Etleri yıkayıp çelik tencereye koyalım ve en düşük ısıda suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Sonra içine zeytinyağı, soğanları ve biberleri koyalım ve 5-10 dakika kavuralım.Daha sonra domatesleri atalım ve bırakalım pişsin. Yine etler pişmemişse içine 2 bardak kaynar su ekleyelim.(mutlaka pişecektir.)
Piştikten sonra içine baharatlarını koyalım ve afiyetle,sevdiklerimizle paylaşalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder