Malzemeler:
2 adet yumurta
125 gr.tuzsuz tereyağ
100 gr.sıvıyağ (ayçiçek)
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kab.toz.
Aldığı kadar un (sert olmayacak,ele yapışmayacak)
Şerbeti:
1 su bard.süt
1 su bard.şeker
Yapılışı;
yumurta ve şeker köpürene şekerler eriyene kadar mikserde çırpılır.İçine diğer malzemeler konur ve iyice yoğrulur.avuç içinde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirirken üzerine biraz bastırılarak yassılaştırılır.(Hamur merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile de kesilebilir.)
180' fırında kurabiyeler çalayana kadar pişirilir.Fırından çıkan kurabiyeler bir kaç dakika şerbete batırılıp, çıkarılır.Üzerine fıstık yada hindistan cevizi serpilip tabağa dizilir.(saklama kabına dizilip buzdalında da 2 gün saklanabilir.tabi kalırsa)
2 adet yumurta
125 gr.tuzsuz tereyağ
100 gr.sıvıyağ (ayçiçek)
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kab.toz.
Aldığı kadar un (sert olmayacak,ele yapışmayacak)
Şerbeti:
1 su bard.süt
1 su bard.şeker
Yapılışı;
yumurta ve şeker köpürene şekerler eriyene kadar mikserde çırpılır.İçine diğer malzemeler konur ve iyice yoğrulur.avuç içinde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirirken üzerine biraz bastırılarak yassılaştırılır.(Hamur merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile de kesilebilir.)
180' fırında kurabiyeler çalayana kadar pişirilir.Fırından çıkan kurabiyeler bir kaç dakika şerbete batırılıp, çıkarılır.Üzerine fıstık yada hindistan cevizi serpilip tabağa dizilir.(saklama kabına dizilip buzdalında da 2 gün saklanabilir.tabi kalırsa)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder