Böreğimi yiyenlerin ilk söylediği şey su böreği gibi olmuş nasıl yaptın. Geçen gün bir arkadaşım blogunda neden böreğinin tarifi yok dedi ve bende yıllardır yağtığım bu böreği sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
-3 adet yufkacıdan alınan taze yufka
-3 yumurta
-3 Bardak Süt
-1/2 bardak ayçiçek yağı
-250 gr.rendelenmiş taze kaşar peynir
Yapılışı:
-Önce derince bir kapta yumurtaları çırpalım.içine diğer sıvıları koyarak yine çırpalım.
-28cm'e 28 cm.olan kare borcamın içini çok az yağlayalım ve 1 yufkanın dört parmak kadar kenarlarını kopartarak tepsye yayıyoruz.
-Tepsiye büyük geleceği için ortasını büzüştürüyoruz ve yufkayı tepsinin kenarlarından dışarı çıkarıyoruz. (En son o kenarlarını toplayacağız.)
-İçine sıvı sosundan döküyoruz ve kenar yufkaları bölerek içine yerleştiriyoruz,tekrar sosundan kaşıkla ıslatıyoruz.
-Diğer yufkayı 2'ye bölüyoruz tepsiye yerleştiriyoruz ve sosunu döküyoruz.
-Üzerine yaklaşık 200 gr.rende kaşar peynirini,tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
-Üzerine diğer yarım yufkayı koyup yine sosuyoruz.
-Üçüncü yufkanın yine kearlarını alıp bölüp tepsiye yerleştiriyoruz ve sosundan döküyoruz.
-tepsinin dışına sarkan yufkayı üzerine atıyoruz. ve 50 gr.rende kaşarı yine eşit şekilde yufkanın üzerine yayıyoruz.
-Kenarları alınmış yufkayı üstüne serip kenarlarını en altına sokuyoruz.
-Kalan sosu yaklaşık 1.5 bardak kalacak üzerine döküyoruz ve böreği bıçak yardımı ile kesiyoruz.
-Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletiyoruz.
-Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (30-35 dakikada pişiyor.)
-Fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar ıslak temiz bir örtü örtelim.
Afiyet Olsun...
2 saat dolapta bekleyip sosunu çekiyor.
Malzemeler:
-3 adet yufkacıdan alınan taze yufka
-3 yumurta
-3 Bardak Süt
-1/2 bardak ayçiçek yağı
-250 gr.rendelenmiş taze kaşar peynir
Yapılışı:
-Önce derince bir kapta yumurtaları çırpalım.içine diğer sıvıları koyarak yine çırpalım.
-28cm'e 28 cm.olan kare borcamın içini çok az yağlayalım ve 1 yufkanın dört parmak kadar kenarlarını kopartarak tepsye yayıyoruz.
-Tepsiye büyük geleceği için ortasını büzüştürüyoruz ve yufkayı tepsinin kenarlarından dışarı çıkarıyoruz. (En son o kenarlarını toplayacağız.)
-İçine sıvı sosundan döküyoruz ve kenar yufkaları bölerek içine yerleştiriyoruz,tekrar sosundan kaşıkla ıslatıyoruz.
-Diğer yufkayı 2'ye bölüyoruz tepsiye yerleştiriyoruz ve sosunu döküyoruz.
-Üzerine yaklaşık 200 gr.rende kaşar peynirini,tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
-Üzerine diğer yarım yufkayı koyup yine sosuyoruz.
-Üçüncü yufkanın yine kearlarını alıp bölüp tepsiye yerleştiriyoruz ve sosundan döküyoruz.
-tepsinin dışına sarkan yufkayı üzerine atıyoruz. ve 50 gr.rende kaşarı yine eşit şekilde yufkanın üzerine yayıyoruz.
-Kenarları alınmış yufkayı üstüne serip kenarlarını en altına sokuyoruz.
-Kalan sosu yaklaşık 1.5 bardak kalacak üzerine döküyoruz ve böreği bıçak yardımı ile kesiyoruz.
-Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletiyoruz.
-Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (30-35 dakikada pişiyor.)
-Fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar ıslak temiz bir örtü örtelim.
Afiyet Olsun...
2 saat dolapta bekleyip sosunu çekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder