Çocuklar istediğinde ve benim çok az vaktim olduğunda hep bu poğaçayı yaparım. Aslında ben bu poğaçaya tembel poğaçası diyorum.
Ama tadı gerçekten çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
-2 Yumurta birinin sarısını ayıralım.
-1 Su bardağı yoğurt
-1/2 Su bardağı ayçiçek yağı
-100 gr.Tuzsuz tereyağ oda ısısında
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 Kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-Aldığı kadar un. (Ele yapışmayacak.)
YAPILIŞI:
-Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Hamurunun kıvamı için unu yavaş yavaş ilave edelim.
-Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyuyoruz ve hamuru resimdeki gibi elimiz yada merdane ile dikdörtgen şeklinde açıyoruz.İçine istediğimiz harcı koyup yağlı kağıt yardımı ile rulo yapyoruz.
-Ek yerini altına getirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
-Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Ama tadı gerçekten çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
-2 Yumurta birinin sarısını ayıralım.
-1 Su bardağı yoğurt
-1/2 Su bardağı ayçiçek yağı
-100 gr.Tuzsuz tereyağ oda ısısında
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 Kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-Aldığı kadar un. (Ele yapışmayacak.)
YAPILIŞI:
-Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Hamurunun kıvamı için unu yavaş yavaş ilave edelim.
-Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyuyoruz ve hamuru resimdeki gibi elimiz yada merdane ile dikdörtgen şeklinde açıyoruz.İçine istediğimiz harcı koyup yağlı kağıt yardımı ile rulo yapyoruz.
-Ek yerini altına getirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
-Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder