Kabak salatasını beş çaylarında ve akşam yemeklerinde yapabilirsiniz.
Malzemeler :
4 adet kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yoğurt isteğinize göre
Sarımsak
Tuz
1 Yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
-Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin ve yağ koyduğunuz büyükçe bir teflon tavaya alın yüksek ısıda kavurun önce suyunu bırakıp daha sonra çekecektir.Bu aşamada ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
-Diğer tarafta yoğurt,dövülmüş sarımsak ve mayonezi bir kasede karıştıralım.
-soğuyan kabakları büyükçe bir kaba alalım üzerine yoğurt karışımını ve dövülmüş cevizleri ekleyerek karıştıralım.Buzdolabına kaldıralım.
-Soğuk servis ediniz.
Afiyet Olsun...
Malzemeler :
4 adet kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yoğurt isteğinize göre
Sarımsak
Tuz
1 Yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
-Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin ve yağ koyduğunuz büyükçe bir teflon tavaya alın yüksek ısıda kavurun önce suyunu bırakıp daha sonra çekecektir.Bu aşamada ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
-Diğer tarafta yoğurt,dövülmüş sarımsak ve mayonezi bir kasede karıştıralım.
-soğuyan kabakları büyükçe bir kaba alalım üzerine yoğurt karışımını ve dövülmüş cevizleri ekleyerek karıştıralım.Buzdolabına kaldıralım.
-Soğuk servis ediniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder